تفاوت برنج شمال با برنج جنوب در چیست؟

تفاوت برنج شمال با برنج جنوب در چیست؟

تفاوت برنج شمال با برنج جنوب در چیست؟ بر خلاف تصور عموم، محصول برنج تنها متعلق به شمال کشور نیست، در جنوب کشور نیز شالیزار های کشت برنج به فراوانی یافت می شوند. به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا به معرفی برنج جنوب بپردازیم و بررسی کنیم که تفاوت برنج شمال با برنج جنوب در چیست؟ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید:

منظور از برنج شمال چیست؟

برنج وعده غذایی اصلی کشور ما است و نقش بسزایی در سفره ایرانی دارد. بیشترین کشت این محصول در کشور در استان های گیلان و مازندران انجام می شود به نحوی که نزدیک به هشتاد درصد تولید برنج کشور در این دو استان انجام می شود.

علاوه بر این کشاورزان در استان هایی نظیر گلستان، اصفهان و خوزستان نیز اقدام به کشت و برداشت برنج می کنند اما از آنجایی که تولید برنج در چنین استان هایی با میزان بارندگی سالانه ارتباط مستقیم دارد، نمی توان آن ها در کنار گیلان و مازندارن، زیستگاه دائمی برنج ایرانی حساب آورد. از انواع برنج شمال میتوان به برنج هاشمی ، صدری ( برنج دم سیاه ، دم زرد، دم قرمز )، طارم، علی کاظمی و برنج پر محصول ( شیرودی، فجر، خزرو..) نام برد.

منظور از برنج جنوب چیست؟

خوزستان در سال ۹۸ با ۲۰۶ هزار هکتار اراضی زیر کشت برنج، ۹۷۰ هزار تن از برنج مورد نیاز کشور را تولید کرده که بیشترین رقم آن برنج عنبربو بوده است.برنج عنبربو عمدتا در شهرهای اهواز، باغملک، شوشتر، دزفول، خرمشهر، رامهرمز و شادگان از استان خوزستان کشت می شود اما معمولا شهر شوشتر را با بهترین نوع برنج عنبر بو آن می شناسند.این برنج ۱۰ ساله است و از سال ۸۹ کشت آن آغاز شده و علاوه بر استان خوزستان، در شالیزارهای استان ایلام(سیروان و چرداول)، اصفهان، فارس، لرستان و خراسان رضوی(شهر کلات نادری) نیز کشت می شود.برنج عنبربو طرفداران بسیاری در تهران و شهرهای شمالی داشته و به کشور عراق نیز صادر می شود.

انواع برنج عنبر بو

برنج عنبربو سیروان

این برنج در مناطق مختلف شهرستان سیروان استان ایلام، از جمله سرابکلان، لرینی، گوراب سفلی و علیا، چگنی، لالا، اسلامیه، فاطمیه، شوراب خانعلی و هیوند کشت می شود و از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است.

برنج عنبربو امامی

برنج امامی از انواع برنج عنبربو ممتاز شوشتر است که کارخانه آن در سال ۱۳۷۰ توسط بیژن امامی تاسیس شد و به همین نام معروف گردید.گلالک نام دیگر این برنج است.این برنج یکی از باکیفیت ترین ارقام برنج عنبربو است که کمترین میزان دانه های شکسته را دارد.

تفاوت برنج شمال با برنج جنوب در چیست؟

برنج گیاهی یک ساله، علفی و ساقه آن همانند گندم بند بند و توخالی و دارای ۸ تا ۱۲ گره و در طول ساقه می باشد. در ایران تولید برنج به دو شیوه کشت نشانی و کشت مستقیم صورت می پذیرد.

روش اول در تمامی استان هایی که در آن سال آبی مجاز به کشت برنج هستند انجام می شود. اما روش دوم تنها در استان های جنوبی ایران مخصوصا خوزستان رواج دارد. شیوه انجام کار بدین نحو است که پس از دوره اولیه رشد گیاه، هنگامی که اندازه نشاء به ۲۵ سانتیمتر رسید، آن را به زمین اصلی منتقل می کنند و گیاه ادامه رشد خود را در مکان جدید ادامه می دهد.پس می توان گفت یکی از تفاوت های بارز شمال با برنج جنوب در نحوه کاشت آن می باشد.

یکی دیگر از تفاوت های برنج شمال و جنوب در قیمت آنها می باشد که می توان گفت برنج های کاشته شده در شمال با قیمت های بالاتری در بازار به فروش می رسند.همچنین برنج های شمال دارای تنوع بیشتری می باشند و با توجه به نوع کشت و محل کشت به انواع مختلفی تقسیم می شود اما برنج های کاشته شده در جنوب دارای تنوع زیادی نیستند و محدود می باشند.

جالب است بدانید که یکی دیگر از تفاوت های این دو نوع برنج استفاده بیشتر مردم از برنج شمال می باشد و از برنج جنوب کمتر استفاده می کنند این در حالی می باشد که برنج عنبر بو کاشته شده در جنوب نیز از کیفیت بالایی برخوردار می باشد اما به دلیل بیشتر بودن برنج شمال در بازار و قدمت آن مردم ترجیح می دهند تا از این نوع برنج خریداری نمایند.همچنین می توانیم بگوییم یکی دیگر از تفاوت های برنج شما با برنج جنوب به مصرف میزان آب به هنگام کاشت می باشد که برنج جنوب نسبت به برنج های شمال به آب کمتری نیاز دارد.

برنج جنوب از نظر فیزیکی چاق و قد کوتاه است و پس از پخت همانند سایر برنج های شمال قد نمی کشد یا به اصطلاح ری نمی کند.

همچنین برنج جنوب برخلاف برنج های شمال که معمولا طبع آن ها سرد می باشد دارای طبعی گرم است.

Mohammad Shojaie

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

طراحی، اجرا و سئو "دو هشت" dohasht

www.dohasht.com